VindJeBelastingadviseur.nl
Wat is een belastingadviseur?

Een belastingadviseur houdt zich bezig met het adviseren over het belastingrecht. Dat kan voor bedrijven, particulieren, verenigingen, stichtingen en voor de overheid.

In Nederland mag iedereen mag zich belastingadviseur of fiscalist noemen. Dat is echter geen garantie dat iemand zich ook dagelijks met fiscaal juridische dienstverlening bezig houdt. Een belastingadviseur die u via onze site vindt houdt zich enkel en alleen bezig met belastingadvies. Wat voor u een complex vraagstuk is, is voor een adviseur vaak een herkenbare situatie.

Wat doet een belastingadviseur?
Een belastingadviseur kan u bijstaan met advies, een aangifte voor u verzorgen, een bezwaar- of beroepschrift indienen of voor u overleg voeren met de belastinginspecteur.

De aangesloten belastingadviseurs houden zich niet bezig met administraties, jaarrekeningen of begrotingen. Zij doen alleen dat wat ze echt goed kunnen: fiscaal adviseren. Daarbij gaat het dan bijvoorbeeld over vennootschapsbelasting, erfbelasting (successierecht), schenkbelasting, omzetbelasting, overdrachtsbelasting en inkomstenbelasting. Maar ook formele zaken zoals de inkeerregeling, boetes, boekenonderzoeken en navorderingsaanslagen.

Een belastingadviseur voorkomt niet dat u belasting moet betalen, maar voorkomt dat u onnodig veel betaalt. Een belastingadviseur kan zijn werk goed doen, als u hem tijdig inschakelt.

Wat kost een belastingadviseur?
Een belastingadviseur is doorgaans – net als een advocaat of notaris – academisch opgeleid. De tarieven van een ervaren belastingadviseur variëren van € 80 tot € 280 per uur. Een goede adviseur levert zijn geld dubbel en dwars op. Houd er rekening mee dat het honorarium voor een (eenvoudig) advies al snel €300 – € 500 bedraagt. Afhankelijk van de omvang van het vraagstuk zal het honorarium hoger worden. Een ervaren adviseur kan u altijd een goede indicatie geven.

Via vindjebelastingadviseur.nl krijgt u een passende offerte van een of meer ervaren belastingadviseurs. Deze offertes zijn uiteraard gratis en vrijblijvend.